Parodoje RESTA2011 pristatytos „PAROC eXtra" akmens vatos plokštės

14 bal. 2011
Izoliacinių medžiagų gamintoja UAB „Paroc" statybos ir remonto parodoje RESTA2011 pristatė patobulintas akmens vatos plokštes PAROC® eXtra bei PAROC® eXtra plus.
PAROC® eXtra, tai – tvirta, nedegi ir lengvai tvirtinama akmens vatos plokštė, pasižyminti labai geromis šiluminėmis savybėmis. Šias plokštes bendrovės inžinieriai rekomenduoja naudoti konstrukcijoms šiltinti, kai šilumos izoliacija yra neveikiama apkrovų. PAROC® eXtra plus akmens vatos plokštės yra skirtos mažų energetinių sąnaudų, kitaip dar vadinamiems pasyviesiems namams šiltinti.

Plokštė visiems atvejams

Termoizoliacinė plokštė PAROC® eXtra pakeis plačiai naudojamą universaliąją akmens vatos plokštę PAROC UNS 37. Patobulinus šilumą izoliuojančias plokštes pagerėjo tiek jų šiluminės, tiek ir eksploatacinės savybės. PAROC® eXtra universaliųjų akmens vatos plokščių šilumos laidumo koeficiento deklaruojamoji reikšmė (λD) sumažėjo iki 0,036 W/mK (UNS 37 šilumos laidumo koeficientas buvo 0,037 W/mK). Toks kokybinis šilumos laidumo koeficiento pokytis leidžia padidinti atitvaros energinį efektyvumą nedidinant izoliacijos storio.

Plokštės PAROC® eXtra geriau už PAROC UNS 37 išlaiko ir savo formą. Todėl ją lengviau pjauti, pjovimas yra tikslesnis, o izoliacija geriau sudedama. Tai puikus pasirinkimas tiek profesionalams, tiek ir statybininkams mėgėjams, vertinantiems laiką bei tausojantiems pinigus ir energiją.

Be kitų svarbiausių techninių savybių, plokštės PAROC® eXtra ir PAROC® eXtra plus puikiai izoliuoja garsą visose pastato atitvaruose – ir išorinėse sienose, ir lengvose vidaus pertvarose tarp kambarių.

PAROC® eXtra plokštės buvo ištobulintos Suomijoje ir kruopščiai patikrintos drėgno bei atšiauraus šiaurės klimato sąlygomis. Todėl neatsitiktinai šios šilumą izoliuojančios plokštės lieka sausos net ir tuomet, kai santykinis oro drėgnumas siekia 100 procentų. Šių gerų savybių dėka naująsias plokštes galima naudoti sienoms, stogui, grindims – visoms pastato atitvaroms ir pertvaroms šiltinti, kai šilumos izoliacija nėra veikiama apkrovų.

Energiškai efektyviems pastatams

Energiškai efektyviems, pasyviesiems ir net nulinės energijos klasės arba jiems artimiems pastatams yra sukurta speciali šilumą izoliuojanti plokštė PAROC® eXtra plus. Šią akmens vatos plokštę ypač lengva ir patogu montuoti, o jos šilumos laidumo koeficiento lambda deklaruojamoji reikšmė yra dar geresnė už PAROC® eXtra. Jos šilumos laidumo koeficiento deklaruojamoji reikšmė (λD) yra 0,034 W/mK.

Priešgaisrinis saugumas

Šilumą izoliuojančios akmens vatos plokštės PAROC® eXtra ir PAROC® eXtra plus yra nedegios. Akmens vata pagal degumą atitinka A1 klasę, kuriai priskiriami gaminiai, kurie pradeda lydytis temperatūrai pasiekus daugiau nei 1000 laipsnių karščio. PAROC® eXtra ir PAROC® eXtra plus, tai ne tik puiki šilumos izoliacija, bet ir apsauga nuo ugnies.


2011.04.14