Paroc plečia savo veiklą Rusijoje

01 vas. 2012
Paroc Grupė nuosekliai vykdo ilgalaikės plėtros strategiją. Užsitikrinusi pirmaujančias pozicijas, kaip izoliacijos tiekėja Baltijos jūros regione, turint gamybą Suomijoje, Švedijoje, Lietuvoje ir Lenkijoje, Paroc dabar plečia savo veiklą Rusijos rinkoje.
Paroc Grupė nusprendė investuoti į gamyklą Tverės srityje, į šiaurės vakarus nuo Maskvos. Pasak Paroc Grupės CEO Kari Lehtinen, tikimasi, kad ateinančiais metais akmens vatos rinka Rusijoje augs sparčiau nei Vakarų Europoje. “Tikimasi, kad akmens vatos paklausa per ateinančius kelerius metus augs apytiksliai 10% per metus. Laukiama, kad izoliacijos paklausa Rusijos rinkoje augs griežtėjant teisės aktams pastatų energijos efektyvumui ir priešgaisrinei apsaugai. Be to, Rusija yra aiški akmens vatos rinka, kur mūsų produktų savybės ypač vertinamos” – cituoja Kari Lehtinen.

“Per pastaruosius du dešimtmečius Paroc įsitrvirtino Rusijos rinkoje vykdant pardavimus per Maskvos ir Sankt Peterburgo ofisus. Mes galime reguoti į didėjančią paklausą, paleisdami vietinę gamybą Rusijoje” – tęsia K. Lehtinen.

Paroc planuoja investuoti 170 milijonų eurų, į tris statybinės izoliacijos linijas ir įrangą techninei izoliacijai. Metinis gamybos pajėgumas sieks iki 150 tūkst. tonų ir gamykloje dirbs 600 darbuotojų.
Pirmasis investicijų etapas apima vieną statybinės izoliacijos gamybos liniją. Gamyba prasidės 2013 metais.

Daugiau informacijos:

Kari Lehtinen
CEO
Paroc Group Oy


Paroc Grupės veikla – tai energiškai efektyvios šilumos izoliacijos produktų gamyba ir energinį efektyvumą didinantys sprendimai. Mūsų patirtis energijos tausojime bei efektyvūs procesai - yra pagrindas visko, ką mes darome. PAROC® gaminių asortimentas apima statybinę, techninę bei jūrinę izoliacijas, konstrukcinės vatos paneles ir akustinius produktus. PAROC® veikia 13 šalių visoje Europoje bei turi gamybines linijas Suomijoje, Švedijoje, Lietuvoje ir Lenkijoje.

Paroc Grupė priklauso eilei investuotojų, nedidelė dalis akcijų priklauso Paroc darbuotojams. Pardavimai 2011 metais sudarė 405 milijonų eurų ir vidutinis darbuotojų skaičius siekė 1990 darbuotojų.