Paroc gamyklos atidaryme Rusijoje dalyvavo RF premjeras D.Medvedevas ir Suomijos ūkio ministras J.Vapaavuori

03 gruod. 2013
New Paroc production plant opened in RussiaIzoliacinių spendimų lyderė Baltijos regione „Paroc Group“ atidarė naują akmens vatos gamyklą Rusijoje. Gamyklos oficiali atidarymo ceremonija įvyko gruodžio 3 dieną. Naujoji gamykla – tai pirmoji „Paroc“ investicijų Rusijoje dalis, o bendra planuojamų investicijų suma sudarys 170 mln. eurų.

Tverės rajone, Izoplit miestelyje gruodžio 3 dieną įvyko oficialus atidarymas, kuriame lankėsi Rusijos Federacijos premjeras Dmitrijus Medvedevas ir Suomijos ūkio ministras Jan Vapaavuori. Investicijos į šią pirmąją gamybinę liniją siekia 60 milijonų eurų ir tai yra tik dalis investicijų, kurios numatomos kituose etapuose. Pirmajame etape pastatytos gamybinės linijos pajėgumai sudaro apie 10% visos „Paroc“ gamybos ir čia yra įdarbinta 120 žmonių.

Naujos gamyklos atidarymas – tai reikšmingas „Paroc“ ilgalaikės plėtros strategijos žingsnis. Plečiant savo veiklą Rusijoje, būdami vietiniais gamintojais, galėsime dar geriau patenkinti savo klientų poreikius.

Mes pasiekėme labai svarbų tolimesnės „Paroc“ plėtros riboženklį. Naujoji gamykla padės mums savo klientus aptarnauti greičiau ir plačiau. Šis projektas – tai glaudaus bendradarbiavimo ir partnerystės tarp Suomijos ir Rusijos pavyzdys. Tiek Suomijos, tiek Rusijos valstybinės institucijos ypač palankiai vertino šį projektą, todėl bendradarbiavimas vyko sklandžiai“, - sako Kari Lehtinen, „Paroc Group“ CEO.

Pastaruosius du dešimtmečius pardavimai Rusijoje buvo vykdomi per „Paroc“ įmones Maskvoje ir Peterburge, o šilumos izoliacinės medžiagos į rinką buvo tiekiamos iš Suomijos, Lenkijos ir Lietuvos gamyklų.

Dabar Rusijos rinkai mes galime tiekti tokios pat aukštos kokybės gaminius pagamintus vietoje. Turėdami naują gamyklą, mes tampame saugios, energiškai efektyvios ir atsakingos statybos dalimi Rusijoje. Mūsų tikslas padvigubinti pardavimus Rusijoje iki 2015 metų“,- sako Igor Shatz, ZAO „PAROC Russia“ generalinis direktorius.

Iki 2020 metų prognozuojamas 8-10% kasmetinis mineralinės vatos rinkos augimas Rusijoje. Pasitikdama tokį rinkos iššūkį, „Paroc“ Izoplit gamyklos teritorijoje pastatys tris statybinės izoliacijos linijas ir gamybinius pajėgumus techninei izoliacijai. Planuojama, kad bendra investicijų suma sieks 170 mln. eurų, o gamybos apimtys Rusijoje sudarys apie 30% visos „Paroc“ grupės gamybos. Įvykdžius visas suplanuotas investicijas „Paroc“ gamykloje Rusijoje dirbs apie 600 žmonių.

 

New Paroc production plant opened in Russia 
Kari Lehtinen, Jan Vapaavuori, Dmitry Medvedev, Lauri Ratia (Fotografas: Rusijos Federacijos Vyriausybės Spaudos tarnyba)

New Paroc production plant opened in Russia 
Jan Vapaavuori, Dmitry Medvedev, Andrei Shevelev, Kari Lehtinen (Fotografas: Rusijos Federacijos Vyriausybės Spaudos tarnyba)

 

Daugiau informacijos ir dėl CEO interviu:

Anne-Maarit Sepling, „Paroc Group“ viceprezidentė rinkodarai ir komunikacijai
anne-maarit.sepling@paroc.com  
+358406708033

Dėl nuotraukų susisiekite su Karolina Kościańska, komunikacijos asistentė
karolina.koscianska@paroc.com  
+ 48614682111

„Paroc“ yra energiškai efektyvių izoliacinių sprendimų lyderė Baltijos regione. Mūsų veikla orientuota į klientą ir darbuotojus, nuolat diegiamas naujoves, pelningą augimą ir tvarų vystymąsi. „Paroc“ gaminių asortimentą sudaro statybinė izoliacija, techninė izoliacija, jūrinė izoliacija, kompozicinės („sandwich“) plokštės ir akustiniai gaminiai. Gamybiniai pajėgumai yra Suomijoje, Švedijoje , Lietuvoje ir Lenkijoje bei nuo 2013 metų Rusijoje. „Paroc“ pardavimų padaliniai aptarnauja klientus 14-oje Europos valstybių. „Paroc Group“ kompanijos akcijos priklauso bankų grupei ir privatiems investuotojams, bei nedidelė akcijų dalis priklauso „Paroc“ darbuotojams. 2012 metais pardavimai siekė 430 mln. Eurų, o vidutinis darbuotojų skaičius – 2019. www.paroc.lt