„Paroc“ didina gaminių energinį efektyvumą

27 birž. 2013
Didinant „Paroc“ akmens vatos gaminių energinį efektyvumą, buvo patobulintos ir vertikaliai orientuoto plaušo plokštės PAROC CGL 20cy. Šios plokštės naudojamos nešildomų patalpų, pvz. požeminių garažų ir nešildomų rūsių, betoninių lubų šilumos izoliacijai.

CGL 20cySumažintas šilumos laidumo koeficientas reiškia, kad šiluma bus izoliuojama dar geriau, todėl nekilnojamojo turto savininkai galės džiaugtis mažesnėmis šildymo išlaidomis ir jaukesne aplinka. PAROC CGL 20cy plokštės yra populiarus šaltų patalpų lubų šiltinimo sprendimas, pirmiausia dėl to, kad tenkina visus gaisrinės saugos reikalavimus, nes pačios plokštės yra nedegios, be to gerai izoliuoja garsą, o jų montavimas yra greitas ir nesudėtingas. Dabar pagerinome ir šilumos izoliavimo savybes, kas teigiamai įtakos ir vidaus patalpų mikroklimatą bei išlaidas šildymui“- sako dr. Audronė Endriukaitytė, „Paroc“ komunikacijos ir rinkodaros vadovė Europai ir Baltijos šalims.

Rūsiuose, požeminiuose garažuose ir kituose apatiniuose aukštuose esančiose patalpose dažnai slypi nemenkas šilumos taupymo potencialas, nes dažniausiai čia iš viso nėra šilumos izoliacijos. Tokios konstrukcijos dažnai peršąla, pastato šilumos nuostoliai yra didesni.

Veiksmingiausias tokios problemos sprendimo būdas yra šaltų lubų izoliavimas – taip yra taupoma šiluma, mažėja šildymo sąnaudos bei ženkliai pagerėja mikroklimatas aukšte virš nešildomų patalpų.

PAROC CGL 20cy išorinis paviršius yra padengtas gruntu ir paruoštas dažymui, todėl šios plokštės puikiai tinka tada, kai lubų izoliacijai keliami ne tik techniniai, bet ir estetiniai reikalavimai. Plokštės klijuojamos tiesiai prie betono perdangos be jokio papildomo mechaninio tvirtinimo, todėl įrengti lubų šilumos izoliaciją galima lengvai ir greitai. Plokščių išorinis paviršius yra gruntuotas, dėl to pagreitėja apdailos darbai.

PAROC CGL 20cy
Tai nedegios, gerai izoliuojančios garsą, vertikaliai orientuoto plaušo plokštės iš akmens vatos. Plokščių briaunos yra nusklembtos, o išorinis paviršius padengtas gruntu.
Matmenys: 1200 x 200 mm
Storis: 50 – 250 mm
Šilumos laidumo koeficientas: 0,037 W/mK

Daugiau informacijos apie šias plokštes gali suteikti Mantas Strazdas, Paroc statybinės izoliacijos padalinio produkto vadovas, tel. 8 5 2740015