PAROC Linio 10 įvertinta „Lietuvos metų gaminio" aukso medaliu

30 gruod. 2014
Naujas izoliacinių sprendimų kompanijos „Paroc" gaminys – tinkuojamų fasadų plokštė PAROC Linio 10 pelnė nacionalinio konkurso „Lietuvos metų gaminys 2014“ aukso medalį.

PAROC Linio 10 yra nedegios, apkrovą laikančios ypač efektyvios šilumos izoliacijos plokštės iš akmens vatos, skirtos renovuojamų ir naujai statomų pastatų sienų šiltinimui, kai fasado apdaila yra plonasluoksnis tinkas. Šios plokštės pasižymi ypač puikiomis šilumą izoliuojančiomis savybėmis. Be to jos yra nedegios, kas ypač svarbu modernizuojant pastatus. Šiltinant šiomis akmens vatos plokštėmis tiek statybos proceso metu tiek ir įrengus tinko apdailos sluoksnį, sistemos gaisrinė Euroklasė išlieka pati aukščiausia, tai yra A1. PAROC Linio 10 plokštės yra laidžios vandens garams, todėl drėgmė šilumos izoliacijos sluoksnyje nesikaupia. Dar viena, ypač svarbi tinkuojamoms sienoms, savybė- tai plokščių matmenų stabilumas. Matmenys išlieka stabilūs veikiant ir temperatūrai ir drėgmei, todėl sienose neatsiranda įtrūkimų, galime naudoti įvairių spalvų, tame tarpe ir tamsių spalvų tinko apdailos sluoksnį.

Priklijuotos prie šiltinamo paviršiaus visa plokštuma PAROC Linio 10 plokštės sudaro lygų pagrindą tinko sluoksnių įrengimui. Taip šiltinant pastatų sienas pagerinamas pastato energinis naudingumas, garso izoliavimas, o sienos šiltinimo sistema yra nedegi.

Lietuvos rinkai PAROC Linio 10 plokštės buvo pristatytos 2014 metų pavasarį.

Paroc metu gaminys 2014

„Paroc“ gamyklos vadovui Jonui Liubertui Lietuvos metų gaminio apdovanojimą ir aukso medalį įteikė Lietuvos Respublikos Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.