„Paroc“ gaminiai A klasės energinio naudingumo verslo centrui

11 rugp. 2015
Nors A klasės pastatus Lietuvoje bus privaloma statyti tik nuo 2016 metų, nekilnojamojo turto plėtotojai ir biurų nuomotojai jau šiandien galvoja apie ateitį. Energiškai efektyvūs biurų pastatai ne tik taupo pinigus nekilnojamojo turto valdytojams, bet ir didina jų patrauklumą biurų nuomos rinkoje, o nuomininkai jau įvertino tuos privalumus, kuriuos teikia komfortiškesnė ir sveikesnė gyvenamoji aplinka.

Naujai pastatytą „Premium“ verslo centrą valdančios bendrovės „Evolis“ direktorius Jurijus Novickis sako, kad planuodami statybą ir projektuodami šį biurų kompleksą kėlė labai aiškų, konkretų uždavinį architektams ir konstruktoriams – taikyti tokias technologijas ir sprendimus, kurie užtikrintų ilgalaikį pastato energinį efektyvumą.

Šiuo metu mūsų pastato skaičiuojamosios vertės yra labai arti A+ energinio naudingumo klasės, – pasakoja J. Novickis. – Šiai dienai turime tvirtą A klasę. Pasiekti aukštą energinio naudingumo klasę mums padėjo ir čia pritaikyti „Paroc“ izoliaciniai sprendimai bei efektyvios izoliacinės medžiagos iš akmens vatos“.

Verslo centrą „Premium“ projektavęs architektas Remigijus Bimba sako, kad užsakovams PAROC izoliacinės medžiagos imponavo ne tik dėl savo gerų energinio naudingumo charakteristikų, bet ir dėl to, kad tai yra nedegi izoliacija.

Architektas pažymi, kad projektuojant verslo centrą, rengiant jo techninį projektą labai padėjo „Paroc“ metodinė pagalba ir „Paroc“ specialistų parengti brėžiniai bei mazgai.

„Premium“ verslo centras yra įsikūręs dešiniajame Neries krante, ties Žirmūnų, Šnipiškių, Antakalnio ir Senamiesčio rajonų sandūra, Sporto g. 18, Vilniuje. Šį verslo centrą sudaro dviejų pastatų kompleksas – 7 aukštų 5000 m2 ir 6 aukštų 3400 m2, pastatai sujungti 2 lygių požemine stovėjimo aikštele su tiesioginiu patekimu į darbo vietas 4 greitaeigiais liftais. Verslo centras išsiskiria šiuolaikiška architektūra, puikiu pastatų matomumu bei idealiu privažiavimu iš bei kurio Vilniaus miesto taško.

Statant šį kompaktišką skandinaviško stiliaus verslo centrą buvo naudojamos „Paroc“ izoliacinės medžiagos vėdinamo fasado įrengimui: universalios akmens vatos plokštės PAROC eXtra ir PAROC eXtra Plus, apsaugai nuo vėjo skirtos PAROC WAS35 ir PAROC WAB10t plokštės. Taip pat, didinant pastato energinį efektyvumą specialiomis PAROC CGL20cy plokštėmis buvo apšiltintos „Premium“ verslo centro požeminių garažų lubos.

Daugiau informacijos apie „Paroc“ vėdinamų fasadų įrengimo sprendimus rasite čia >>

Daugiau informacijos apie rūsio lubų šiltinimo sprendimus rasite čia >>

„Paroc“ katalogas „Statau šiltą namą“ >>

Verslo centras Premium Verslo centras Premium Verslo centras Premium