Izoliacijos storiai „Paroc“ sprendimuose

20 rugp. 2019

Izoliacijos storiai Paroc sprendimuose

Siekdami palengvinti reikiamo šilumos izoliacijos sluoksnio nustatymą atskiruose konstrukcijų šiltinimo sprendimuose, parengėme rekomendacines lenteles su PAROC akmens vatos gaminių storiais.

Šių metų vasarį pasikeitus energiškai efektyvių A, A+ ir A++ pastatų sienos šilumos perdavimo reikalavimams, pasikeitė ir rekomenduojami izoliacijos storiai skirtingiems šiltinimo sprendimams. Naujai rekomenduojamus izoliacijos storius pateikiame www.paroc.lt tinklalapyje sprendimų skyriuje.

Izoliacijos storiai pateikiami pagal pastatų grupes ir konstrukcijos norminius šilumos perdavimo koeficientus, kaip ir nustatyta reglamente STR 2.04.01:2018 „Pastatų atitvaros. Sienos, stogai, langai ir išorinės įėjimo durys“.

Paroc gaminių storius įvairiems sprendimams rasite Statybinės izoliacijos sprendimų skyrelyje >>  

Vėdinamuose fasaduose apdailos sluoksnio tvirtinimui prie laikančiojo sienos pagrindo dažnai yra naudojamos specialios metalinės jungtys, kurios kerta termoizoliacinį sluoksnį. Metalinių jungčių šilumos laidumas daug kartų didesnis už termoizoliacinių medžiagų , todėl metalinių jungčių vietose susidaro dideli šilumos srautai, kurie turi būti įvertinti nustatant visos konstrukcijos šilumos pralaidumą.

KTU ASI skaičiavimai buvo atlikti B ir C energinio naudingumo klasės renovuojamų gyvenamųjų ir viešosios paskirties pastatų vėdinamiems fasadams su tvirtinimo elementais iš cinkuoto, nerūdijančio plieno ir aliuminio.

Daugiau informacijos rasite Vėdinamų sienų renovacijos sprendimų skyrelyje >>