Nauja pakuotė plokščiųjų stogų plokštėms

24 geg. 2022

Nauja pakuotė

Plokštieji stogai kone labiausiai paplitęs sprendimas gamybinės ir visuomeninės paskirties pastatuose, bei daugiabučiuose. Tokių stogų plotai yra dideli, šilumą izoliuojančių plokščių pakuočių daug, jas reikia užsikelti ant stogo, dažniausiai iš karto visas, nes tam reikalingas kranas arba keltuvai. Todėl pakuotė tampa svarbia dalimi stogo įrengimo procese.

Sukūrėme naujas plokščiųjų stogų pakuotes, kurios ne tik palengvins ir paspartins statybininkų darbą, bet ir prisidės prie atliekų mažinimo statybvietėje. Naujoji pakuotė, tai ~ 1.30 m aukščio pakuotė, kuriai nebereikės medinio padėklo. Plokštės yra sudėtos ant specialių atramų/kojų iš akmens vatos. Šios atramos yra padarytos iš tų pačių plokščių kaip ir plokštės padėkle, todėl jas galima panaudoti stogo šiltinimui.

Naujosios plokščiųjų stogų plokščių pakuotės nauda yra akivaizdi: aukštus padėklus (~ 2.6 m aukščio) keičia žemesni – ~ 1.30 m aukščio padėklai. Dėl to tampa patogiau nusiimti plokštes. Sumažėja medinių padėklų, kuriuos reikia nukelti nuo stogo, sandėliuoti ir išvežti iš statybos objekto. Nuo naujojo akmens vatos padėklo atramų lieka tik nedidelis plastiko gniužulėlis, kuris kartu su kitomis plastiko atliekomis yra utilizuojamas. Be to, atramoms gaminti naudojama šilumos izoliacija yra panaudojama to paties stogo šiltinimui ir ji papildomai nieko nekainuoja.

Paskaičiuota, jog šiltinant 5000 m2 plokščiojo stogo 150 mm PAROC ROS 30 plokštėmis, nebereikia sandėliuoti, nusikelti nuo stogo ir utilizuoti 155 medinių padėklų. Iš akmens vatos padėklo atramų/kojų nemokamai gaunama net 208 m2 šilumos izoliacijos.

Nedegios, energiškai efektyvios, stabilių matmenų ir apkrovą laikančios PAROC plokščiųjų stogų plokštės puikus pasirinkimas ne tik dėl savo išskirtinių savybių, bet ir dėl daug patogesnių pakuočių, kurios palengvins ir paspartins statybininkų darbą ir prisidės prie atliekų mažinimo.

Susipažinti su plokščiųjų stogų sprendimais galite čia >>