Atnaujinti „Paroc“ sprendimai tinkuojamiems fasadams

03 kov. 2014

„Paroc“ optimizavo tinkuojamoms sienoms skirtų šilumos izoliacijos medžiagų asortimentą taip, kad atitiktų didėjančius pastatų energinio efektyvumo reikalavimus.

Rendered facade

Suprasdami rinkos poreikius turėti ilgaamžį, saugų ir energiją tausojantį fasadą, pastoviai tobuliname savo gaminius ir sprendinius. Šiais metais buvo atnaujinta tinkuojamų sienų gaminių grupė, tai yra sukurtos naujos plokštės PAROC Linio 10 ir PAROC Linio 15 bei vertikaliai orientuoto plaušo plokštės PAROC Linio 80. Tai yra nedegios, apkrovą laikančios, ypač efektyvios šilumos izoliacijos plokštės, skirtos tiek renovuojamų tiek ir naujai statomų pastatų sienų šiltinimui, kai fasado apdaila yra plonasluoksnis tinkas.

Šios plokštės pasižymi puikiomis šilumą izoliuojančiomis savybėmis, yra atsparios šarmams. Jos yra laidžios vandens garams, todėl drėgmė šilumos izoliacijos sluoksnyje nesikaupia. Šių plokščių matmenys išlieka stabilūs veikiant ir temperatūrai ir drėgmei. Tokiu būdu šiltinant sienas PAROC Linio 10, PAROC Linio 15 ir PAROC Linio 80 plokštėmis, neatsiranda plyšių dėl šilumos izoliacijos deformacijų, fasadas išlaiko puikią formą, galima panaudoti net ir tamsias spalvas fasado apdailai. Be to, šios plokštės yra nedegios ir atitinka degumo klasifikaciją A-1 (pagal Euroklases), todėl pastatai apšiltinti PAROC akmens vatos plokštėmis yra saugesni ir gaisrų atveju.