Vėdinamų sienų sprendimai ir projektavimo vadovas

26 bal. 2022

Vedinamos sienos

Vėdinamų sienų konstrukcijos populiarėja ne tik naujoje statyboje, bet ir renovacijoje. Būtent tokios konstrukcijos yra labai patrauklios dėl savo ilgaamžiškumo, puikių eksploatacinių savybių, estetikos ir plataus apdailos variantų pasirinkimo.

Todėl ir atnaujinome vėdinamų sienų sprendimus bei parengėme „Vėdinamų sienų projektavimo vadovą“. Projektavimo vadovas parengtas Suomijos techninių tyrimų centro VTT skaitinio modeliavimo ir analizės rezultatų pagrindu ir apima visą eilę aspektų, kuriuos būtina įvertinti projektuojant ir įrengiant vėdinamus fasadus. Tai – drėgmės poveikis konstrukcijoms, apsauga nuo ugnies, energinis efektyvumas, vėdinamo oro tarpo ir angų įrengimas.

„Vėdinamų sienų projektavimo vadove“ yra pateikiamos lentelės trims klimato zonoms, populiariausioms sienų konstrukcijoms, skirtingų aukščių pastatams ir yra apibrėžtas reikalingas vėdinimo lygis, bei oro laidumo reikalavimai apsaugos nuo vėjo plokštėms.

Vėdinamų sienų sprendimuose įvertinome VTT tyrimo rezultatus ir rekomendacijas bei pritaikėme juos Lietuvoje naudojamoms konstrukcijoms: karkasinėms sienoms, mūrinėms ar betoninėms sienoms, kai fasado apdaila tvirtinama gembėmis/kronšteinais bei trisluoksnėms mūro sienoms.

Susipažinkite su mūsų siūlomais vėdinamų sienų sprendimais čia >>

„Vėdinamų sienų projektavimo vadovą“ (pdf) rasite čia >>